Na de behandeling

Home / Na de behandeling
De dag van de behandeling kunnen er nog wat druppeltjes bloed/wondvocht vrijkomen die langs uw wang naar beneden kunnen rollen. Dit is normaal. Als u na afloop zalf in de ogen heeft gekregen, ziet u enkele uren wazig. Ook de ochtend na de behandeling kunt u nog wazig zien. Autorijden is na 24 uur na de behandeling weer toegestaan als u zelf weer het idee heeft scherp te kunnen zien.
De eerste 2 weken na de ooglidcorrectie behandeling zijn de oogleden meestal nog blauw en gezwollen en kunnen de ogen geïrriteerd aanvoelen. Daarom zetten de meeste mensen de eerste weken na de ooglidcorrectie een zonnebril op als ze naar buiten gaan. Deze dient dan niet alleen ter bescherming, maar ook als camouflage.

Algemene opmerkingen

De dag na de behandeling kunt u alweer licht (administratief) werk verrichten. Het zal echter wel één tot twee weken duren voordat u weer normaal toonbaar bent. Zwaar lichamelijk werk moet u de eerste week vermijden, evenals activiteiten zoals bukken of zwaar tillen waarbij druk op de ogen ontstaat.
  • Douchen mag na de operatie maar probeer wel de wond en de pleistertjes droog te houden.
  • Zolang de hechtingen er nog in zitten, is het niet mogelijk om de ogen op te maken. Make-up kunt u na circa 10 dagen na de ooglift weer gaan gebruiken.
  • De oogleden kunnen de eerste maanden nog licht gezwollen zijn vanwege verstoring van de lymfe-afvoer. In de loop van de tijd verdwijnt dit vanzelf.
  • De eerste 7-10 dagen is zwemmen niet toegestaan.
  • Vermijdt de eerste weken fel zonlicht omdat dit niet goed is voor de wondgenezing. U kunt er ook voor kiezen om een zonnebril op te zetten of om een goede zonnebrandcrème te gebruiken.